Roditeljski sastanak

Ne trči, ubrzaj!
2010/08/28,09:10
"Ne trči, ubrzaj!" Izgovoriti ovu rečenicu nekome ko pokušava što pre da završi svoj posao, u prvi mah zvuči zaista surovo, možda čak i paradoksalno. Ustvari, uopšte nije tako.Verovali ili ne, više zvuči kao savet. Zašto?
- Zato što nas na planeti ima preko 6 milijardi ( Wikipedia) i svi moramo da jedemo, a prema pojedinim izvorima, konkurencija je sve jača ( Na Zemlji uskoro 9,3 milijarde ljudi ). Gužve u saobraćaju su svakodnevne i ulice postaju tesne.
- Tržišta rada veoma često pominju nova i  mnogima, potpuno nepoznata zanimanja
- Nova ideja često je u stvari samo profitabilna kombinacija postojećih
- Geografske granice tržišta rada se "tope"

    Međutim, nije dovoljno biti najbrži. Da bismo pobedili, u svom okruženju moramo biti najsposobniji. To znači: najpametniji, najobavešteniji, najprilagodljiviji - i to sve primeniti na najbrži način.
Pa šta onda činiti?
 "Učiti, učiti i samo učiti."
Naravno, i učiti se mora brzo i svašta. Jedno zanimanje odavno nije dovoljno za opstanak. Ovakav zaljučak nužno navodi na sledeći - ni klasično obrazovanje nije dovoljno. Na studijskom nivou, na našem tlu, često je i beskorisno. Zato su pored specijalističkih studija, praktične i kratkoročne  obuke vrlo delotvorne. Omogućuju nezaposlenim brže nalaženje posla i sigurno napredovanje onima koji rade.

U stvari, uopšte nije strašno kao što zvuči. Učenje je veoma zanimljiv proces ako ste motivisani i znate šta želite.
Zato, napred! Postavite sebi cilj, naoružajte se znanjem i sprintom u supersonični avion!

Lep dan,
Doradora

P.S.  Onaj ko prvi stigne na cilj, imaće više vremena za odmor do sledeće trke.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu