Roditeljski sastanak

LEVORUKI
2010/08/22,12:10
    Pre neki mesec došla kod nas komšinica da poslom traži moga muža (starija je, nije ono što ste mislili). Pošto muž nije bio kod kuće, a trebalo je svakog časa da stigne, odluči žena da ga sačeka. Ponudih je kafom i počesmo da divanimo.

Moj radoznali sin, kom nikada nije dosta slušanja ženskih razgovora (pogotovo kada su neke  «zabranjene» teme na meniju), očas se stvori za našim stolom sa sve sveskom u rukama. Sede dete i poče da piše domaći zadatak. Komšinica pogleda u njega i razrogači oči. « Komšinice, je l' ovaj tvoj mali levak»,  ciknu u čudu. «Nije on levak, on je levoruk», odvratih iznervirano. A ona će opet:» Levoruki, što ne prebaciš taj plajvaz u desnu?» A ja je gledam i mislim se...da nisi luda ko što jesi, sad bi ja tebi prebacila iz desne u levu. Šta fali levorukim?

Kad je otišla, sve mi je bubnjalo u glavi od besa. Nije ona prva koja je iznosila tako glupe komentare. Pre neki dana mi se desio sličan slučaj. Zato sam i rešila da napišem ovaj članak. Pošto sam  u računaru imala sačuvanu jednu studiju o levorukosti, odlučih da prezentujem činjenice. (Dalje)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu