Roditeljski sastanak

« Ne trči, ubrzaj! | Main | Duško Radović: Antologija srpske poezije za decu »

Biblioteka feat internet
2010/08/29,11:41

U prvom članku Zašto je važno čitati?! objavljenom u svom prvom blogu, pisala sam o značaju čitanja u procesima učenja i komunikacije uopšte. Naravno da posebnu ulogu u stimulisanju čitanja kao procesa imaju mesta na kojima se nalazi čitalačka građa.

"Đura Daničić", ogranak Gradske biblioteke u Novom Sadu, omiljeno je mesto mojih ukućana. Bibliotekari su izuzetno ljubazni, postoje računari u kojima možete pristupiti elektronskom katalogu, uvek su jasno istaknute informacije o dešavanjima u biblioteci, izložbe su sa zanimljivom tematikom, a što je najvažnije, prate čitalačke trendove i najnoviji i najpopularniji naslovi su uvek na raspolaganju (sem ako ih neko već nije "prisvojio").

Na dečjem odeljenju je uvek veselo i  dinamično. Bibliotekarke su izuzetno ljubazne i pristupačne. Rado pomažu deci u izboru knjiga, organizuju druženja i radionice, prave izložbe. Atmosfera je skoro kao kod kuće.

I  sve bi ostalo idilično,  da nisam pregledala njihov sajt: Gradska biblioteka u Novom Sadu . Pa oni uopšte ne koriste internet kao mogućnost komunikacije sa članovima. Na dečjem odeljenju (a ni na ostalim) nema ni video zapisa, ni slika sa važnih događaja, mogućnost da se ostavi komentar nalazi se u dnu početne strane (ako uspete da pronađete). O preporučenim knjigama za čitanje mogu se saznati samo naslov i autor, a o čemu govore i zbog čega su zanimljive, ni reči. I to baš sada, kada je opstanak štampane knjige siguran jedino u sadejstvu sa internetom. Uostalom, pogledajte pa prosudite sami.

Ni na facebook-u ih nema. A ja, kao član, sam željna da se sa njima družim.

Ako me budu čuli, možda se i poprave.

Doradora

Update (mart, 2011)

PopravljaDu se :)))

 

Komentari

Comment Icon

Neko se sporije priključuje modernim tokovima, ali sve će doći s vremenom.
pozdrav

Posted by: mandrak72 at 2010/08/29, 14:57
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu